top of page
Zoeken
  • Deventer Wandelinge

10 Leuke lunchplekken in Deventer

Bijgewerkt op: 30 aug.

Een wandeling met Deventer wandel Inge is ideaal om te combineren met een lunch in Deventer. Regelmatig krijg ik dan ook de vraag of ik tips heb voor leuke lunchplekken. Zelf vind ik bij dat de locatie en omgeving in eerste instantie belangrijker dan het eten. Er vanuit gaande dat ik op iedere kaart wel iets kan vinden dat ik lekker vind.


De restaurants op de Brink en rondom het Grote Kerkhof zijn makkelijk te vinden, maar bij deze een aantal lunchplekken met wat een meer verborg buiten terras.Locatie PUNT (Scheepvaartstraat 7, Deventer)

Het Havenkwartier van Deventer is een nog werkzame binnenhaven. In dit gebied vind je veel creatieve ondernemers, horeca, kunst en cultuur en bijzondere woningen. In één van de oude loodsen vind je locatie PUNT. Van maandag t/m vrijdag worden hier aan het water de mooiste lunches geserveerd. Het grote voordeel van deze locatie is dat je hier nog gratis je auto kan parkeren en je kan er ook terecht met grote groepen.

Te combineren met: Deventer Street Art wandeling / Expeditie HavenkwartierRestaurant Bird / Welle terras (Welle kade 20, Deventer)

Het Welle terras bij de IJssel is de plek waar de Deventenaren te vinden zijn op een mooie zomerdag (in de winter of bij hoog water is dit terras gesloten). Dit is ook de plek waar je moet zijn als je een drankje wilt drinken bij zonsondergang! Dit kan zowel bij het terras beneden bij de IJssel als op het dakterras van het restaurant.

Te combineren met: Buitengewone Natuurwandeling / Deventer Steegjes wandeling / Alternatieve stadswandeling


Brood, borrel, Betti in Hotel in het Huis van Deventer (Grote Kerkhof 5, Deventer)

Zoals ze het zelf noemen: 'ongewoon bijzonder, waar alles net even iets anders is'. Binnen is een huiselijke en gemoedelijke sfeer. In de binnentuin staat een groot beeld genaamd 'Betti' gemaakt door het Deventerse kunstenaarsduo die bekend staan onder de naam De Spacecowboys, zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

Te combineren met: Buitengewone Natuurwandeling / Deventer Steegjes wandeling / Alternatieve stadswandeling


BRO lunch & borrel (Grote Overstraat 29, Deventer)

Vanaf de voorkant van dit restaurant zie je niet direct wat voor fantastische binnentuin er aan de achterkant van het restaurant te vinden is. Kortom: ga naar binnen, loop direct helemaal door naar achter en zoek een mooi plekje in de binnentuin van dit restaurant.

Te combineren met: Buitengewone Natuurwandeling / Deventer Steegjes wandeling / Alternatieve stadswandelingHappy Tostie (Lange Bisschopsstraat 23, Deventer)

Binnen kan je op schommels aan tafel lunchen, maar wat mij betreft is de grote verrassing buiten: een mooie binnentuin waar je heerlijk in het zonnetje (of indien gewenst in de schaduw) kan lunchen. Een verborgen pareltje in de winkelstraat van Deventer.

Te combineren met: Buitengewone Natuurwandeling / Deventer Steegjes wandeling / Alternatieve stadswandeling


Het Volkshuis (Kleine Overstraat 97A, Deventer)

Verborgen in de Kleine Overstraat zit Het Volkshuis met een buitenterras. Het Volkshuis is een restaurant waar mensen met een verstandelijke handicap werken en waar de lekkerste taarten en lunches geserveerd worden. Op het terras is een muurschildering te zien en natuurlijk: als je hier meer over wilt weten; wandel dan mee met de Alternatieve stadswandeling van Deventer wandel Inge.

Te combineren met: Alternatieve stadswandeling / Deventer Steegjes wandeling


Happerij Tapperij de Expeditie (Smedenstraat 9, Deventer)

Het restaurant is binnen sfeervol ingericht, maar wat bij betreft is ook hier de verrassing buiten. Wanneer je door het restaurant heen loopt kom je in een gezellige, sfeervolle binnentuin. Een oase van rust, midden in het centrum van Deventer.

Te combineren met: Deventer Steegjes wandeling / Alternatieve stadswandeling


Tea Rose (Walstraat 20, Deventer)

Achter de Vrouwengevangenis in De Walstraat (een van de bekendste straatjes van Deventer) vind je direct achter 'de Vrouwengevangenis' de Tea Rose. Waar op de mooie en beschutte binnenplaats van het restaurant onder de druivenranken kan genieten van een Engelse High Tea of lunch.

Te combineren met: Deventer Steegjes wandeling / Alternatieve stadswandelingParkcafé Mees (Stationsstraat 2, Deventer)

In de oude vestingsgracht rondom de stad ligt nog een eiland dat onderdeel was van de verdedigingswerken van de stad. Al in de 19de eeuw werd hier een kunstmatig berglandschap met wandelpaden aangelegd en konden wandelaars hier naar pauwen en exotische vogels kijken op het zo genoemde 'Vogeleiland'. Op dit unieke eiland aan de rand van de stad vind je Parkcafé Mees. Vanaf het terras heb je uitzicht over de gracht en het eiland. Aanrader: de taartproeverij!

Te combineren met: Deventer Steegjes wandeling / Alternatieve stadswandeling


DAVO bieren (Sluitsstraat 6, Deventer)

Aan de rand van het centrum ligt DAVO bieren. Bij deze bierbrouwerij en Bij DAVO bieren kan je niet alleen een biertje drinken, maar ook genieten van een lunch. Zowel aan de voor als achterkant van dit industriële pand kan je buiten zitten. Kortom: altijd wel ergens zon (of schaduw).

Te combineren met: Deventer Street Art wandeling / Alternatieve stadswandeling

84 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page