top of page
Zoeken
  • Deventer Wandelinge

14 Wandelingen in en om Deventer

Bijgewerkt op: 7 sep. 2021

Deventer wandelinge organiseert een stadswandeling en natuurwandeling in en om Deventer, maar daarnaast zijn er nog een groot aantal wandelingen in en om de stad. Hieronder een opsomming van de meest bekende.


3 km: Stadswandeling met Deventer wandelinge

Tijdens deze verassende wandeling vertel ik de leukste feitjes over de stad. De wandeling duurt 1,5 uur. Het startpunt is bij "het pontje" (stadskant) en we eindigen bij Parkcafe Mees op Vogeleiland (tegenover het treinstation).


3 km: Deventer Street Art wandeling met Deventer wandelinge

Wandel mee en leer het verleden, heden en de toekomst van Deventer kennen aan de hand van de Street Art. We lopen langs diverse bekende en minder bekende, goed verborgen Street Art uitingen in de openbare ruimte.


8 km: Natuurwandeling met Deventer wandelinge

Met deze wandeling neem ik u mee door de landerijen en uiterwaarden en vertel ik over het gebied waar we doorheen wandelen. De wandeling duurt 2 uur (8 km). Het start- en eindpunt is bij de steiger van 'het pontje' in het Worpplantsoen.


11 km: Tuylermarkerpad

Dit klompenpad leidt je door het buitengebied van Terwolde en komt langs boerenerven, over schouwpaden en historische wegen.


15 km: Groene Wissel Deventer Stad, Uiterwaarden en Randerbos

Vanaf het NS treinstation wandel je door het Rijsterborgherpark en het oude centrum naar de IJssel. Na de boulevard, loopt de route via landwegen van de Stobbenwaarden naar en door het Randerbos. Via de dorpsstraat van Diepenveen, de Deventer groenstroken en de parken kom je terug naar het station.


15 km: Lebuïnespad

Deze route begint bij het station van Twello en via Twello en Wilp loopt je naar het IJsselhotel in Deventer. De oorspronkelijke route van Lebuïnus heeft de routemakers geïnspireerd om deze wandelroute te maken.


32 km: IJsselvalleitocht: Zutphen naar Deventer en van Deventer naar Olst

Deze NS-wandeling volgt voor een deel de IJsselvallei route. De eerste dag van Zutphen naar Deventer is 18 km en het tweede deel van Deventer naar Olst is 14 km.


20 km: Rondwandeling Deventer, Twellose landgoederen

Deze wandeling begint en eindigt bij het treinstation van Deventer. Via de spoorbrug loop je naar landgoederen Hunderen en Hartelaer. Op de terugweg loop je langs de Bolwerksmolen, waarna je via het pont terug komt in Deventer.


34,5 km: Rondje Deventer

Het rondje Deventer laat de veelzijdigheid van Deventer zien. Je loopt langs de stadsranden en over schitterende landgoederen.


41,5 km: De Sallandse zandloper

Deze wandelroute gaat van oost naar west, via het natuurrijke Salland Heuvelrug en agrarisch landschap, dwars door Salland.


90 km: Schipbeekpad

Dit pad loopt van Duitsland naar Deventer en loopt langs de watergang De Schipbeek.


133 km: Het Sallandpad

Dit pad gaat via de mooiste plekjes van de Sallandse Heuvelrug en de uiterwaarden van de IJssel.


164 km: Hanzestedenpad

Deze wandelroute langs een aantal voormalige Hanzesteden begint in Doesburg en eindigt in Hattem.


372 km: Marskramerpad

Deze lange afstandsroute loopt van Oldenzaal, via Deventer en Amersfoort naar Leiden en eindigt in Scheveningen.
Ben ik iets vergeten? Laat het weten!
1.059 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven