top of page

13 Wandelingen in en om Deventer

Bijgewerkt op: 16 apr.In en om Deventer zijn verschillende wandelroutes te vinden. Of je nu op zoek bent naar een kort, ontspannen rondje rond de stad, een inspirerende NS-wandeling, of een uitdagende langeafstandswandeling, er is voor ieder wat wils. De wandelingen variëren een stadswandeling van 3 km tot en met een langeafstandswandeling van 372 km.Hieronder vind je een opsomming van de meest bekende wandelingen in en om Deventer:


Dit klompenpad leidt je door het buitengebied van Terwolde en komt langs boerenerven, over schouwpaden en historische wegen.


Vanaf het NS treinstation wandel je door het Rijsterborgherpark en het oude centrum naar de IJssel. Na de boulevard, loopt de route via landwegen van de Stobbenwaarden naar en door het Randerbos. Via de dorpsstraat van Diepenveen, de Deventer groenstroken en de parken kom je terug naar het station.


15 km: Lebuïnespad

Deze route begint bij het station van Twello en via Twello en Wilp loopt je naar het IJsselhotel in Deventer. De oorspronkelijke route van Lebuïnus heeft de routemakers geïnspireerd om deze wandelroute te maken.


Deze wandeling begint en eindigt bij het treinstation van Deventer. Via de spoorbrug loop je naar landgoederen Hunderen en Hartelaer. Op de terugweg loop je langs de Bolwerksmolen, waarna je via het pont terug komt in Deventer.


32 km: IJsselvalleitocht: Zutphen naar Deventer en van Deventer naar Olst

Deze NS-wandeling volgt voor een deel de IJsselvallei route. De eerste dag van Zutphen naar Deventer is 18 km en het tweede deel van Deventer naar Olst is 14 km.


34,5 km: Rondje Deventer

Het rondje Deventer laat de veelzijdigheid van Deventer zien. Je loopt langs de stadsranden en over schitterende landgoederen.


Deze wandelroute gaat van oost naar west, via het natuurrijke Salland Heuvelrug en agrarisch landschap, dwars door Salland.


90 km: Schipbeekpad

Dit pad loopt van Duitsland naar Deventer en loopt langs de watergang De Schipbeek.


Dit pad gaat via de mooiste plekjes van de Sallandse Heuvelrug en de uiterwaarden van de IJssel.


Deze wandelroute langs een aantal voormalige Hanzesteden begint in Doesburg en eindigt in Hattem.


372 km: Marskramerpad

Deze lange afstandsroute loopt van Oldenzaal, via Deventer en Amersfoort naar Leiden en eindigt in Scheveningen.Ben je opzoek naar een korte wandeling in Deventer, wandel dan met mij mee tijdens één van onderstaande wandelingen.


2 km: Expeditie Havenkwartier met Deventer wandelinge

Ga samen met mij op expeditie en dompel je onder in het verleden, heden en de toekomst van het Havenkwartier. Van het begin van de ontwikkeling van dit gebied tot haven, naar de komst van de creatieve makers, het Vlaams model en met een kleine doorkijk naar de toekomst. Je krijgt een uniek kijkje in de keuken van de nieuwe creatieve industrie en waar mogelijk gaan we ook bij één van de ondernemers of woningen naar binnen.


3 km: Deventer steegjeswandeling met Deventer wandelinge

Tijdens deze verassende wandeling vertel ik de leukste feitjes over de stad. De wandeling duurt 1,5 uur. Het startpunt is bij "het pontje" (stadskant) en we eindigen bij Parkcafe Mees op Vogeleiland (tegenover het treinstation).


3 km: Deventer Street Art wandeling met Deventer wandelinge

Wandel mee en leer het verleden, heden en de toekomst van Deventer kennen aan de hand van de Street Art. We lopen langs diverse bekende en minder bekende, goed verborgen Street Art uitingen in de openbare ruimte.


4 km: Buitengewone natuurwandeling met Deventer wandelinge

Met deze wandeling neem ik u mee door de landerijen en uiterwaarden en vertel ik over het gebied waar we doorheen wandelen. De wandeling duurt 1,5 uur, voor groepen is ook de lange wandeling van 8 km (2,5 uur) te reserveren.. Het start- en eindpunt is bij de steiger van 'het pontje' in het Worpplantsoen.


Ben jij opzoek naar een groepsactiviteit samen met jouw vrienden, familie of collega's, klik dan hier voor het aanvragen van een privéwandeling. Het is ook mogelijk om aan te sluiten bij één van de geplande wandelingen. Kijk hier voor de planning en om te reserveren.Conclusie: of je nu een inwoner bent van Deventer die op zoek is naar nieuwe ontdekkingen in de omgeving of een bezoeker van de stad die het gebied voor het eerst bezoekt, de wandelingen rondom Deventer zullen je zeker verrassen. Dus trek je wandelschoenen aan en ga op ontdekkingstocht!Ben ik iets vergeten? Laat het weten!
6.409 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page