top of page
Zoeken
  • ingehospers

10 TIPS wat te doen in Deventer tijdens een weekendtrip

Bijgewerkt op: 25 jan.


Tips voor een weekendjes weg of dagje uit in Deventer
10 Tips wat te doen in Deventer

Ga je voor een dagje uit of op citytrip naar Deventer, dit is de top 10 must-see van Deventer!


Deventer heeft een sfeervol centrum met veel bezienswaardigheden en historische straten. Er is van alles te zien en te doen, maar je moet maar net de leukste plekjes weten te vinden. Hieronder geef ik de 10 beste tips voor een dagje uit of een weekendje weg naar Deventer.




1. Gratis parkeren in Deventer

Op de Worp, aan de overkant van de stad kan je gratis parkeren. Bij parkeerterrein Melketerweide is parkeren gratis, parkeerterrein De Worp is parkeren voor €1,- per dag.



2. Neem 'het pontje' over de IJssel

Vanaf de gratis parkeerplaats op De Worp kan met het pontje naar de overkant van De IJssel. Zo ben je vanaf de parkeerplaats in 10 minuten in het centrum van Deventer. Vanaf het pontje heb je ook het mooiste zicht op de skyline van Deventer.



3. Beklim de Lebuinustoren

De Lebuineskerk is van maandag t/m zaterdag gratis toegankelijk, dit is al een bezoekje waard! Maar het is ook mogelijk om de 220 treden van de Lebuineskerk toren te beklimmen en Deventer van boven te bekijken.



4. Maak een stadswandeling in Deventer

Om meer over de geschiedenis van de stad te weten te komen is het leuk om een stadswandeling te maken. Dit kan je zelfstandig doen met bijvoorbeeld de podwalk van 'hetverhaalvandeventer' of wandel mee met stadsgids Inge tijdens de Deventer Steegjeswandeling.



5. Ga Street Art spotten

In Deventer komen steeds meer muurschilderingen. Ben jij benieuwd naar de verhalen achter de muurschilderingen? Koop dan het informatieboekje van Street Art Streets bij Locatie PUNT of bij de VVV Deventer, wandel de podwalk of wandel mee met de Deventer Street Art wandeling.



6. Lunchen in één van de binnentuinen

In Deventer zijn er veel restaurant en lunchplekken met mooie binnentuinen. Wil jij een bezoekje brengen aan een van deze verborgen pareltjes: zie voor meer informatie mijn blog over 'lunchen in Deventer'.



7. De mooiste steegjes van Deventer

De Kranensteeg

Dit is het mooiste steegjes van Deventer! En veel Deventenaren beweren dat dit de mooiste steegjes van Nederland is. Wandel zelf door de steeg en oordeel zelf...


Muntengang

Dit is misschien wel het best verborgen steegje van Deventer. In dit gebouw in de Muntengang was tot 1708 het laatste Deventer munthuis gevestigd. Bij een bezoek aan Deventer mag je dit steegjes zeker niet missen!



8. Bezoek de volgende winkels

Carlos in Huis

In het oude bankgebouw van de Salland Bank zit nu de designwinkel 'Carlos in huis'. Neem de tijd om hier rustig rond te lopen. In de kelder vind je de oude kluisjes van de bank en op de begane grond kan je je aankopen betalen op de plek waar vroeger de loketten zaten. Adres: Hofstraat 13-15, Deventer.


Borstelwinkel

Hier vind je een borstel voor iedere schoonmaakklus. Krijg gepast advies en kom er achter welke van de 200 borstels bij jouw klus past. Ook als je niet van schoonmaken houdt is het de moeite waard om even binnen te kijken. Adres: Menstraat 7, Deventer.



9. Bezoek één van de musea in Deventer

Museum De Waag

Dit museum, geopend 1915, zit in De Waag op de Brink van Deventer. Hier leer je meer over de handel in Europa, de rol van Deventer en de geschiedenis van de stad. De openingstijden van De Waag zijn van dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur.

Speelgoed museum

Dit is echt mijn favoriet! Ik kan mij hier uren vermaken, dus zowel voor jong als oud is dit museum erg geschikt. Voor bezoekers van alle leeftijdscategorieën is het een feest van herkenning van speelgoed van vroeger. Daarnaast zijn er veel interactieve elementen waardoor je al snel de tijd vergeet.


Geert Groote Huis

Hier kom je meer te weten over een van de meest belangrijkste personen uit de geschiedenis van Deventer Geert Groote. Ook wanneer je niet naar binnen gaat, is de buitenkant van het museum en het plein er om heen 'Lamme van dieseplein' de moeite waard om langs te lopen.



10. Sluit de dag af op het beste terras van Deventer

Op een mooie zomerdag is dit terras aan de Welle kade het mooiste terras aan de van Deventer. Dit terras hoort bij Restaurant Bird. Wanneer de IJssel hoog staat, is het terras gesloten omdat het onderwater staat. Adres: Welle 20, Deventer.


Veel plezier tijdens jouw citytrip/ weekendje weg in Deventer!



Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page