top of page
Zoeken
  • ingehospers

12 TIPS voor een citytrip naar Bath

Bijgewerkt op: 8 sep. 2023


12 tips wat te doen tijdens een weekendje weg in Bath
12 Tips voor een citytrip naar Bath

Slechts op 1 uur 20 minuten vliegen vanaf Amsterdam ligt Bristol en vanaf het vliegveld ben je in een uur in Bath. Deze stad is een oude Romeinse kuuroord met het UNESCO-werelderfgoed status. Veel van de gebouwen zijn gemaakt van een lokale steensoort, de 'Bath stone'. De stad heeft zo'n 80.000 inwoners en in na Londen de drukst bezochte toeristenplaats in Engeland.


De afgelopen jaren zag ik regelmatig mooie beelden langs komen van deze stad. Nu was het eindelijk tijd om zelf deze stad te gaan bezoeken! In deze blog geef ik je de 12 tips voor een weekendje weg in Bath.


Onze ontdekking van de stad Bath begon bij het World Hermitage Centre in het centrum van de stad. Loop hier binnen en ontvang een plattengrond van de stad waarmee je onderstaande tips makkelijk kan vinden in de stad.



1. Thermae Bath Spa

Breng een paar ontspannen uren door in het natuurlijke thermale water dat omhoog bubbelt van 2 km onder de stad. Dit is de enige natuurlijke warmwaterbron van Engeland. De entree is 48 pond; dit is inclusief gebruik van badjas en badhanddoek en 2 uur gebruik van de Spa. Wanneer je iets koopt in de bar krijg je 30 minuten extra tijd in de Spa. Nadat je tijd is afgelopen heb je nog 15 minuten voor het omkleden.



2. Roman Baths

Het hoogtepunt in Bath zijn natuurlijk de Romeins baden, deze zijn niet om in te zwemmen maar om naar te kijken. Ontdek hier hoe de Romeinen vroeger leefden. De entree is 26 pond, dit is inclusief de audiotour. Tip; ga vlak voor zonsondergang naar binnen, op deze manier kan je zowel bij daglicht het bad zien, als ‘s avonds wanneer de vuren naast het bad branden. Het museum is geopend tot 22.00 uur, neem wel minimaal 1,5 tot 2 uur de tijd om het museum te bekijken.



3. Abby Tower beklimmen

Bekijk de stad van boven door 212 treden van de Abby Tower te beklimmen. Tickets zijn te koop bij de ingang, het is niet mogelijk om tickets vooraf te reserveren. Helaas was het voor ons niet mogelijk om de toren te beklimmen omdat wij er op zondagochtend waren, het moment van de mis in de Abby. Op zondag is de Abby Tower pas na 13.15 uur te bezoeken.



4. Pulteney Bridge

Deze brug is volgebouwd met kleine winkeltjes die deels buiten de brug, boven het water hangen. Loop vanaf de Grand parade rechtdoor op het smalle voetpad, zodat je de brug vanaf de achterkant kan bekijken. Vanaf hier heb je het beste zicht op de brug en de overhangende winkeltjes.



5. Thais restaurant en mooiste uitzicht op het water.

Wanneer je de stad uit loopt over de Pulteney Bridge is er aan de rechterkant een trap naar beneden richting het water. Vanaf hier heb je het mooiste uitzicht over het water en hier kan je vanaf het terras genieten van heerlijk Thais eten.



6. Great Pulteney Street

Vanaf de Pulteney Bridge loop je rechtdoor de Great Pulteney Street in. Dit is de breedste straat van Bath. Doordat je vanaf hier met de auto de stad niet in mag rijden, is het erg rustig in de straat en kan je volop genieten van de mooie huizen aan beide kanten van de straat.



7. The circus

Hier zijn gelijkwaardige huizen in een cirkel gebouwd, de cirkel is in drie gelijkwaardige delen verdeeld. De doorsnee van de plek waar deze huizen zijn gebouwd is gelijk aan die van de Stonehenge. Onderweg naar de Royal Crescent is deze plek niet te missen.



8. Royal Crescent

De huizen staan in een halve cirkel met daarvoor een groot en groen park. Deze gebouwen zijn rond 1767 gebouwd om het stadse leven te combineren met het plattelandse uitzichten. Steeds meer toeristen weten deze plek te vinden sinds de opnames van de Netflixserie Bridgerton.



9. Typische Engels theehuis: The Abby Deli

Na alle ontspannen en culturele bezoeken is het tijd om even uit te rusten. Wij hebben gekozen voor The Abby Deli. Niet geheel toevallig, want ook hier zijn opnames van de Netflixserie Bridgerton geweest. Op het toilet van The Abby Deli hangen foto's van de opnames en de beroemdheden die hier zijn geweest.



10. Sally Lynn

Dit eethuis is niet te missen, als je langs loopt tijdens openingstijden staat hier voortdurend een rij toeristen voor de deur. Dit eethuis is één van de bekendste van Engeland, gevestigd in één van de oudste gebouwen van Bath. Je kan hier terecht voor ontbijt, lunch, afternoon tea en avondeten. Hier werden het eerste Bath Bunn gecreëerd, die inmiddels wereldberoemd zijn. In de kelder van het gebouw is een heel klein museum gevestigd, waar te zien is hoe Sally Lunn vroeger deze broodjes heeft gemaakt. Het broodje wordt nog steeds gemaakt volgens dit authentieke en geheime recept en is voor 3,20 pond te koop in het winkeltje bij het kleine museum. Je krijgt deze dan mee in een bewaardoos, het broodje blijft 3-5 dagen na de aankoop goed. Na de aanschaf gaat iedereen met de doos op de foto voor het eethuis. Gouden tip: ga niet in de rij staan wanneer je het broodje wilt kopen. De rij is voor het restaurant gedeelte, niet voor het museum in de kelder waar je ook het broodje kan kopen.



11. Overdekte markt: Bath Guildhall Market

In dit mooie, kleurrijke gebouw vind je zo'n 20 standhouders en er is een bar waar je ook kleine snacks kan kopen. Ook als je niets nodig hebt is het de moeite waard om door dit gebouw heen te lopen.



12. Elektrische stept huren

Wil je de stad op een andere manier verkennen, huur dan één van de vele roze elektrische steps. Deze zie je overal in de stad staan en zijn te huur via de app “Voi". Voi is een van oorsprong Zweeds bedrijf en nu één van de grootste Europese aanbieders van de deelstep en zijn te vinden in meer dan 70 Europese steden. De prijzen kunnen veranderen, de meest actuele prijzen vind je in de app of op de website van Voi.



Ben je opzoek naar een stedentrip? Dan is Bath zeker een stad die ik zou aanraden!


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page